Spasilac o potrazi za nestalom devojčicom: Pretražen teren u Banjskom Polju, korišćeni i psi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube MUP Republike Srbije printscreen
Podelite vest

Član Gorske službe spasavanja Dejan Ševković, koji je više od 20 sati učestvovao u potrazi za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić kod Bora, izjavio je danas da se može reći da je veliki deo terena u Banjskom Polju pretražen, ali da “uvek postoji pet do deset odsto verovatnoće” da je dete ipak tu.

Ševković je za RTS rekao da je na mestu pretrage bilo nepristupačnog terena gde ljudi nisu mogli da prođu, i da su na takav teren slali pse. Prema njegovim rečima, psi laju na osobu koju pronađu sve do momenta dok vodič ne dođe na tu lokaciju, ali se to juče nije desilo.

“Možemo reći da je veliki deo pretražen, ali uvek postoji tih nekih pet do deset odsto verovatnoće, koje ne smemo da potvrdimo da dete nije tu, iz raznih faktora. Postoji situacija kada vetar ne donosi miris na stranu odakle dolazi pas, nego nosi miris na drugu stranu. Postoji situacija da je tu neko prošao i u tom momentu se možda nije okrenuo, a neko je bio u nekoj rupi ili u šumi, u žbunju, tako da uvek moramo ostaviti tih deset odsto da ne smemo da garantujemo da nije tamo”, rekao je on.

Nestanak devojčice je prijavljen u utorak, kada je po prvi put upotrebljen sistem “Pronađi me”, odnosno poruka sa opisom deteta je poslata korisnicima preko svih mobilnih operatera, i preko medija, a juče je policija nakon više od 24 sata pretrage terena saopštila da se potraga na taj način obustavlja, jer nema osnova za verovanje da se devojčica tu nalazi.

MUP: Apel medijima da ne objavljuju neproverene informacije o nestanku devojčice iz Bora

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom slučaja nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju, apelovalo je danas na medije da ne objavljuju neproverene i netačne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se devojčica što pre pronađe.

“Bezbednost i pronalazak devojčice je apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da pripadnici MUP-a intenzivno rade na pronalasku devojčice kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa njenim nestankom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x