SNS: Aktivisti napadnuti tokom kampanje ‘od vrata do vrata’ u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: X/Nikola Ristić #Pričač video printscreen
Podelite vest

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) Beograd saopštio je da je aktivista grupe “Sviće” Nikola Ristić “verbalno i fizički nasrnuo” na aktiviste SNS-a koji su obilazili članove te stranke u kampanji “od vrata do vrata” na Banovom brdu.

U saopštenju SNS navodi da je Ristić, pored toga što im je “uputio niz uvreda”, gurnuo njihovu aktivistinju na ulicu gde prolaze automobili i ugrozio joj bezbednost, dok je “sve vreme pored sebe držao psa, koji je bio bez zaštitne korpe”.

Dodaje se da je to još jedan u nizu napada na njihove aktiviste koji učestvuju u političkim kampanjama i aktivnostima koje sprovodi SNS. Gradski odbor te stranke pozvao je nadležne institucije da reaguju u skladu sa zakonom.

Grupa “Sviće” je u nedelju uveče na društvenoj mreži “Iks” objavila da su “uhvatili SNS u prljavim radnjama pripreme krađe glasova u Beogradu” – Ristićev snimak kako aktivistkinje SNS-a na Banovom brdu “popisuju gde mogu da prijave fantomske birače” za ponovljene beogradske izbore. Na snimku se ne vidi da je bilo napada, već samo rasprave. Grupa “Sviće” je na Instagramu objavila da su to bile članica SNS iz Rume i kandidatkinji SNS za poslanicu.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x