Slike devojčice (12) iz Zaplanja na aukciji, da bi kupila nove boje i platna (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B.Lj.
Podelite vest

 Slike dvanaestogodišnje Elene Stojanović iz Donjeg Dragovlja našle su se ovih dana na aukciji koju je na Fejsbuku organizovao Dušan Janković, sveštenik Zaplanjske parohije. Janković je organizovao aukciju kako bi Elena pribavila novac koji joj je potreban za slikarska platna i boje.

Ova talentovana devojčica živi samo sa ocem koji nema stalni posao, tako da im slikarski pribor predstavlja preveliki izdatak.

Elena je kazala da mnogo voli da crta i slika, ali da su boje baš skupe, kao i sve ostalo što joj je od pribora potrebno.

„Crtam od malena, a počela sam da slikam pre dve godine. Najradije crtam i slikam pejzaže i divlje životinje. Nemam puno drugarica u selu, tako da slobodno vreme uglavnom provodim sa četkicama i bojama“, izjavila je Elena koja pohađa šesti razred škole osnovne škole u Donjem Dušniku i jedina je učenica u svom razredu.

Elenin otac, Dejan Stojanović, rekao je da se trudi da svojoj ćerki, koju sam čuva od njene prve godine, obezbedi sve što je potrebno da bi imala srećno detinjstvo

„Radim po pozivu različite građevinske i molerske radove, a od skoro sam nekako uspeo da da ostvarim i socijalnu pomoć. Mnogo mi je značila pomoć moje majke, odnosno Elenine babe, ali je ona nedavno preminula tako da smo sada ostali potpuno sami“, kazao je Stojanović.

Sveštenik Dušan Janković u svojoj obajvi na Fejsbuku je naveo da je Elena izuzetno talentovana i da će novac od prodaje slika iskoristiti za usavršavanje svog talenta.

„Ideja je bila da devojčica oseti da od svog rada nešto dobija. To će umeti da ceni i biće motivisana da nastavi da radi na sebi i da se usavršava”, kazao je Janković.

Najavio je da će Elena imati i ubuduće njegovu pomoć i pomoć Zaplanjske parohije.

“Potrudićemo se da svoj dar umnoži i bude na korist crkve, ovog kraja i svoje porodice. Ne da bude dobra, već najbolja”, istakao je Janković.

Zaplanjska parohija, dodao je, siromašna je decom i to njemu kao svešteniku najteže pada, ali da je svako dete u Zaplanju biser i ukras tog kraja.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x