SKOJ kritikuje Šapića zbog ideje o izmeštanju groba Josipa Broza Tita

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Udruženje turističkih novinara Vojvodine printscreen
Podelite vest

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) osudio je danas ideju predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića da se posmrtni ostaci doživotnog predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita izmeste u Kumrovec i ocenio da je prvi čovek glavnog grada time demonstrirao “primitivni i jalovi antikomunizam”.

“Tito je bio vrhovni komandant partizanske vojske u Drugom svetskom ratu, i kao takav se borio i doneo slobodu kako srpskom tako i svim drugim jugoslovenskim narodima od naci-fašističkog okupatora, uz naravno neizmeran doprinos sovjetske Crvene armije. Tito je do smrti bio predsednik Jugoslavije u kojoj su svi Srbi bili u jednoj državi i uživali visok stepen socijalne pravde što nije slučaj u kapitalističkoj Srbiji gde je Šapić funkcioner u vladajućoj strukturi”, piše u saopštenju.

SKOJ je ocenio da se Šapić bezrazložno diči patriotizmom jer ne poznaje ni običaje srpskog naroda u kome se izmeštanje posmrtnih ostataka bez saglasnosti potomaka smatra uzurpatorskim činom i skrnavljenjem.

“Zbog svog doprinosa interesima naroda Srbije, Josip Broz Tito zasluženo počiva u Kući cveća a besprizorni Aleksandar Šapić nije dostojan ni relevantan da iznosi svoj sud o njemu”, piše ta organizacija.

SKOJ je, takođe, najavio da će 25. maja, organizovati miting ispred Kuće cveća, na dan koji se u socijalističkoj Jugoslaviji obeležavao kao Dan mladosti i Titov rođendan.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x