Sindikat Sloga: Povećanje akciza je novi udar na radnike i penzionere

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Sindikat Sloga zvanična stranica
Podelite vest

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” saopštili su danas da je povećanje akciza od 1. oktobra novi udar na standard osiromašenog naroda.

To će, kako je navedeno, posebno smanjiti kupovnu moć radnika i penzionera sa najnižim primanjima.

“Vladajuća stranka koristi svaku priliku da pod maskom povećanja penzija i plata, manipuliše osećanjima građana, dok iza kulisa puni džepove sebi i svojim tajkunima”, navela je “Sloga”.

Dodaje se da “sva njihova takozvana davanja nestaju zbog povećanja akciza, posebno na naftne derivate i zbog već visoke inflacije jer će poskupeti životne namirnice, prevoz, proizvodi na pijacama i u pekarama”.

Navedeno je da “zemlja stoji na pragu potencijalnih socijalnih nemira jer nezadovoljstvo je sveprisutno, a vlast nastavlja da netransparentno upravlja finansijama i da se neodgovorno zadužuje, a hvali se povećanjem plata i penzija”.

“Ponašanje aktuelne vlasti tokom jučerašnje sednice parlamenta, gde su pokušali da optuže opoziciju za navodno protivljenje povećanju penzija, pokazuje koliko su spremni da idu nisko da bi manipulisali javnim mnjenjem”, navela je “Sloga”.

Ističe se da “Sloga” posebno osuđuje neprimerno ponašanje predsednika skupštine, Vladimira Orlića, koji se tokom jučerašnje sednice opozicionim poslanicima obraćao “na najprimitivniji način i brutalno ih vređao, što je oblik parlamentarnog nasilja”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x