Sindikat radnika pošte Sloga nezadovoljan platama i uslovima rada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nova pošta 21109 Novi Sad, otvorena je danas u Bulevaru oslobođenja 88 u Novom Sadu. Na Dan Pošte Srbije - 7. jun, poštu su otvorili vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđevic i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Foto: BetaPhoto/Dragan Gojić
Podelite vest

Sindikat radnika Pošte “Sloga” saopštio je danas da je nezadovoljan platama i uslovima radana u Javnom preduzeću Pošta Srbije.

U saopštenju je navedeno da ogromna većina radnika Pošte “sve više radi na ivici gladi i izdržljivosti, u nehumanim uslovima i nema obezbeđena sredstva za rad”, kao i da je njihova plata oko 50.000 dinara, što je ispod republičkog proseka.

“Ako Pošta Srbije tvrdi da su za prvo tromesečje tekuće godine prihodi veći za deset odsto u odnosu na isti period prošle godine, pitamo se gde su pare? Imamo razloga u sumnju ‘tih većih prihoda’ jer beskamatna pozajmica za zaposlene u Pošti Srbije koju isplaćuje Poštanska štedionica prvi put od kada postoji kasni više od mesec dana”, istakao je sindikat.

Dodaje se i da se “radnici sve više fizički iscrpljuju, jer se usled nedostatka radnika primoravaju da raznose poštu i rejon i po, odnosno pola teritorije više od zaduženja”.

“Radnici  se premeštaju po ekspoziturama na takozvano izaslanje jer nema ko da radi, dok žene na šalteru rade svaki dan sat vremena duže, vikendom i smenski. Na poštare koji nose seoske rejone, takozvana šira dostavna područja, vrši se pritisak da duže mopede i bicikle upitnog kvaliteta sa obavezom da iste održavaju o svom trošku”, naveo je Sindikat Sloga.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x