Simpozijum iz anestezije okuplja u Nišu 1.000 lekara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija, Foto: Pixabay/sasint
Podelite vest

Gotovo 1.000 anesteziologa, ali i lekara drugih specijalnosti okupiće se na desetom po redu Simpozijumu iz anestezije i intenzivne terapije koji će od 21. do 23. aprila biti organizovan u Nišu, izjavio je direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković.

Prema njegovim rečima, tradicionalni prolećni simpozijum u Nišu je najveći sastanak anesteziologa u Srbiji i jedan od desetak najbitnijih sastanaka u svetu.

“U Niš dolaze najveća imena iz sveta antestezije i intenzivne terapije, najveća i po svom naučnom opusu i po funkcijama koje imaju u međunarodnim udruženjima”, izjavio je Janković za agenciju Beta.

On je kazao da će simpozijumu prisustvovati veliki broj lekara iz Srbije, ali i veliki broj lekara iz Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i više od 150 lekara iz drugih zemalja van našeg okruženja.

“U Srbiji imamo oko 1.000 anesteziloga, a skoro 600 će doći u Niš, dok ostali moraju da ostanu da rade tokom vikenda”, naveo je Janković.

Prema njegovim rečima, na skupu će biti 90 predavača koji će održati više od 100 predavanja.

“Osim predavanja iz oblasti anestezije i intenzivne terapije na simpozijumu će biti predavanja i iz interne medicine i kardiologije. Tradicionalno biće održana sesija o infektivnim bolestima i iz urgentne medicine”, kazao je Janković.

On je istakao da će na simpozijumu biti prisutno i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a učesnici skupa doniraće novac za lečenje dece obolele od kancera.

Simpozijum anesteziologa, istakao je Janković, organizuju Udruženje anesteziloga i intenzivista i Klinika za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Skup je, dodao je, međunarodno akreditovan, sa najvećim mogućim brojem bodova od strane Zdravstvenog saveta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x