Simanić: Osećam se bolje, moguć je povratak košarci

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 12.09.2023. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic primio je kosarkasku reprezentaciju Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, veceras u zgradi Predsednistva u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Srpski košarkaški reprezentativac Boriša Simanić rekao je da je moguće da se ponovo vrati na teren, ali da za sada ne zna mnogo  i istakao da se iz dana u dan oseća sve bolje, otkako mu je odstranjen bubreg posle povrede na Svetskom prvenstvu u Manili.

“Odlično sam stvarno. U početku je bilo baš nezgodno. Iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku”, rekao je Simanić za Prvi program Radio Beograda, posle prijema u Predsedništvu Srbije, preneo je RTS.

Upitan je da li postoje naznake o eventualnom povratku na parket.

“Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri meseca ne smem ništa da radim. Posle toga treba da se bubreg… Očekuju me analize pod fizičkim naporom i onda ćemo sve znati posle toga”, naveo je Simanić.

Simanić je povređen 30. avgusta tokom utakmice protiv Južnog Sudana u trećem kolu Svetskog prvenstva, kada ga je pod košem, laktom u predelu bubrega, udario Nuni Omot.

Omot se izvinio i rekao da nije nameravao da povredi Simanića. Srpski reprezentativac je odmah posle utakmice podvrgnut operaciji, ali je posle komplikacija u postoperativnom toku morao na još jednu operaciju tokom koje mu je odstranjen bubreg.

Simanić je rekao da u prvo vreme “nije znao za sebe”, ali da je iz bolnice pratio utakmice reprezentacije i da je sa saigračima bio u stalnom kontaktu.

“Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno moralno podiglo. I meni su značile njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije”, naveo je krilni centar reprezentacije Srbije Simanić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x