Prvi meč naši omladinci igraju 19. juna protiv Izraela (17,30)

Silni omladinci, savladana i Norveška – Srbija ide na prvenstvo Evrope U19

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FSS.rs
Podelite vest

Novi uspeh, novi podvig jedne mlađe selekcije Srbije. Posle fenomenalnih kadeta i njihovog plasmana i sjajnih rezultata na Prvenstvu Evrope u Izraelu, naciju su obradovali i omladinci (U19).

Izabranici selektora Aleksandra Jovića trijumfovali su na drugom, završnom turniru kvalifikacija u Holandiji i plasirali se na Prvenstvo Evrope, među osam najboljih selekcija koje će biti učesnici kontinentalnog takmičenja u Slovačkoj (18. jun – 1. jul). Posle velike pobede na startu protiv Holandije (2:1), zatim remija sa Ukrajinom (1:1), „orlići“ su slavili i protiv Norveške – 3:2 (2:0)!

U drugom meču dana Ukrajina je savladala Holandiju (2:1), a kako obe selekcije imaju isti broj bodova i gol razliku, a međusobni meč je okončan bez pobednika (1:1) presudio je fer-plej i manji broj žutih kartona koji je dobila Srbija.

U svakom slučaju  zaslužena radost jedne generacije koja mnogo obećava, generacije 2003. koja će u Slovačkoj učiniti sve da napravi novi iskorak i izbori se za plasman (idu pet najboljih selekcija iz Slovačke) na Prvenstvo sveta za igrače do 20 godina.

Svaka čast selektoru  Aleksandru Joviću, igračima, direktorskom tandemu Nikola Lazetić – Igor Matić, svima koji radom u i sa mlađim selekcijama vraćaju Srbiju na mapu najboljih selekcija Evrope i usuđujemo se reći, sveta.

STRELCI:
1:0 Lazić 33, 2:0 Motika 36, 3:0 Ratkov 47, 3:1 Eng 75, 3:2 Karlsbak 82. Stadion: Sportpark Juliana.

SRBIJA:
Lukić, Lazić, Leković, Ilić (67. Kovačević), Miletić, Gordić, Stanković, Knežević, Miladinović (67. Miladinović), Ratkov, Motika. Selektor Aleksandar Jović

NORVEŠKA:
Ree, Buer, Jonsrud, Hopland, Vasberg (46. Fiabema), Bob, Hansen, Lovik (46. Šeldrup), Guliksen, Odegard (67. Eng), Karlsbak. Selektor Rolf Tegen

Srbija se na Prvenstvu Evrope u Slovačkoj nalazi u Grupi B zajedno sa Engleskom, Izraelom i Austrijom. Prvi meč naši omladinci igraju 19. juna protiv Izraela (17,30) u mestu Žiar na Hronom. Tri dana kasnije sledi duel sa Engleskom u Banjskoj Bistrici (20,00), a 24. juna na programu je meč sa Austrijom (20,00) takođe na stadionu u Banjskoj Bistrici.

U Grupi A nalaze se Slovačka, Francuska, Italija i Rumunija. Dve selekcije iz grupe odlaze u polufinale, a pet najboljih reprezentacija (polufinalisti i pobednik duela trećeplasiranih selekcija u grupi, meč se igra 28. juna u Senecu, 17,00) izboriće plasman na Prvenstvo sveta (U20) koje broji 24 učesnika i održava  se iduće godine  u Indoneziji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x