SDS: Spremni da potpišemo ProGlasov Dogovor za slobodne i poštene izbore

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Medija centar Beograd printscreen
Podelite vest

Socijaldemokratska stranka (SDS) poručila je danas da podržava ProGlasov Dogovor za slobodne i poštene izbore, zahteve koji su izneti u toj inicijativi, kao i sve njihove aktivnosti koje su usmerene ka koordinisanom nastupu opozicije i borbi protiv izborne krađe.

“Poziv na formiranje što šireg fronta političkih organizacija u borbi za stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore je u potpunosti sa apelom koji SDS upućuje u svim prethodnim godinama i izražavamo spremnost da se odazovemo ovom pozivu i potpišemo ovu inicijativu”, saopštila je ta stranka.

Kako je SDS navela, “za pobedu nad ovim režimom saradnja unutar opozicije i jedinstven nastup jednako važni koliko i postizanje izbornih uslova i opozicione aktivnosti pred predstojeće izbore moraju biti usmerene na to da nijedan opozicioni procenat i glas ne budu bačeni”.

“Zato i ovom prilikom ponavljamo da se SDS zalaže za prevazilaženje svih unutaropozicionih sukoba zarad zajedničkog cilja i opšteg interesa koji se tiče boljeg života svih naših građana i budućnosti naše zemlje”, istakla je ta stranka.

Takođe je navela da je ProGlas “u prethodnom periodu učinio značajne korake u podizanju svesti građana širom Srbije o tome u kom stanju se nalaze naša država i društvo i u motivisanju i ohrabrivanju građana da izađu na izbore i da se bore za promene”.

“Glas istaknutih ličnosti okupljenih u ProGlasu je od ogromnog značaja i pozdravljamo njihovu hrabrost i spremnost da se bore za bolju Srbiju”, ocenila je SDS.

Na potpisivanju ProGlasovog Dokumenta rečeno je da je pristupanje zajedničkoj borbi otvoreno za sve stranke koje su protiv ovog režima i za fer izbore.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x