SDS poziva opoziciju na jedinstven stav o izlasku na izbore ili bojkotu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Socijaldemokratska stranka SDS printscreen
Podelite vest

Socijaldemokratska stranka (SDS) pozvala je danas opozicione stranke na jedinstven stav o izlasku na lokalne izbore 2. juna ili bojkotu, navodeći da će u slučaju izostanka jedinstvenog stava, opozicija biti “lak plen nedemokratskog i korumpiranog režima”.

Stranka je u saopštenju ocenila da postoje “brojni opravdani razlozi za bojkot, kao i za izlazak na izbore ali da se jedino jedinstvenim nastupom može doći do pozitivnog rezultata i za Srbiju neophodnih promena”.

“Ako nakon novog sastanka odluka bude da se na izbore izlazi, onda to znači konstantno insistiranje na poboljšavanju izbornih uslova i u toku same kampanje, kao i beskompromisnu borbu da se sačuva svaki glas, a izborni kriminal vlasti dobro dokumentuje. Ako odluka bude da se izbori bojkotuju, onda to ne sme biti puki poziv na izbornu apstinenciju, već napuštanje svih institucija sistema i jedinstvena borba do punog ispunjenja postavljenih legitimnih zahteva”, saopštila je SDS.

Ocenili su da opozicija ima odgovornost da predstavi “jasan program i tim i da jedinstvenim nastupom i ozbiljnošću u pristupu učini sve da do promena u Srbiji dođe što pre”.

SDS je ponovo pozvala Republičko javno tužilaštvo i službe bezbednosti da u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije pokrenu sveobuhvatnu istragu o nepravilnostima vezanim za decembarske izbore i da “odgovorni za izborni inženjering” budu sankcionisani.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x