Šapić: Zvaću i odbornike Novog DSS na razgovor o gradskoj vlasti, ali ne i Jovanovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Šapić, foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će, kada se završi ceo izborni proces i proglase rezutati izbora u Beogradu, pozvati sve odbornike, kako bi se videlo da li aktuelna vlast ima većinu u skupštini Grada, uključujući i odbornike Nove Demokratske stranke Srbije (Nove DSS).

“Duboko verujem da patriotski, nacionalni glasači, ne mogu da prihvate da su bliži onima koji bi da se odreknu Kosova i Metohije i da srpski narod proglase genocidnim, što su teze grupacije ‘Srbija protiv nasilja’, kojima je Nova DSS dala podršku”, rekao je Šapić za TV Hepi, misleći na rukovodstvo koalicije NADA, koju čine Novi DDS i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović.

On je naveo da je pročitao kako su lideri te kaolicije izjavili da se neće odazvati na njegov poziv o formiranju gradske vlasti, ali je dodao da nema ni potrebe da sa njima razgovara.

Kako je rekao, kada bude želeo da razgovara sa njima zvaće predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da mu (Šapiću) kaže “šta će Jovanović i Mihailović da rade, jer je jasno gde se odlučuje”, misleći verovatno na to da su njih dvojica podržali ProGlas.

“Deda Mihailovića se svaki put prevrne u grobu kada njegov unuk pomene moje ime jer sam više učinio za njegov lik i delo (komadanta Jugoslovenske vojske u Otadžbini Draže Mihailovića) nego Vojislav Mihailović za ceo svoj život”, rekao je Šapić.

On je naveo da neće voditi tajne razgovore o formiranju gradske vlasti već će poziv uputiti svima koji su dobili odborničke mandata ukoliko su spremni da prihvate njegov program za razvoj grada i da daju konstruktivne predloge.

“Ako ne bude većine idemo na nove izbore, neće mi pasti kruna sa glave”, rekao je Šapić.

Na pitanje da li će koalicija “Srbija protiv nasilja” prihvatiti poslaničke i odborničke mandate, on je odgovorio da, ako već uptužuju vlast da je pokrala izbore, tako da su nelegitimni, kako misle da na osnovu takvih rezultata uđu u Skupštine, ili će, kako je naveo, pogaziti moral zbog novaca koji se dobija iz budžeta.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x