Šapić: Uskoro konkurs za lokacije za splavove na Savskom keju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracija Srbija Vesti/V.M.
Podelite vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će “u narednih deset-petnaest dana” biti raspisan konkurs za licitaciju budućih lokacija za splavove na Savskom keju.

On je za Beoinfo kazao da će u međuvremenu biti obezbeđeni struja i voda i da će svaka lokacija za splav imati svoj priključak. To znači da će splavovi biti legalno postavljeni, te da će se za njih plaćati zakup prostora, kao i utrošak vode i struje. Postojaće i obaveza ugradnje prečišćivača za otpadne vode koje odlaze u reku.

Do trideset lokacija došlo se po zakonskoj regulativi da između splavova, iz bezbednosnih razloga, mora da bude razmak od petnaest metara. Splavovi neće biti postavljeni tamo gde se nalaze prostori za reni-bunare.

“Od 100 splavova koji danas postoje doći ćemo do 30. To će biti lokacije gde će jasno biti definisani gabariti splavova”, rekao je on.

Kada se bude raspisao konkurs, ko god želi moći će da licitira i da će svi učesnici imati istu početnu cenu.

“Nakon toga će započeti obaveštavanje vlasnika splavova koji su sada postavljeni, do kojeg roka moraju da ga uklone, a u suprotnom će biti uklonjen od strane Gradske uprave”, rekao je on.

Naplata će početi kada se uvedu voda i struja, očekuje se da bi to trebalo da bude do kraja godine ili početkom 2023.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x