Šapić (SNS): Krajnji rok za konstituisanje gradske skupštine 3. mart, ako ne bude većine novi izbori

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Aleksandar Šapić printscreen
Podelite vest

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić, izjavio je danas da će se, ukoliko u narednih desetak dana “ne dođe do jasnog stava” izborne liste “Aleksandar Jerković – Mi glas iz naroda” o formiranju vladajuće koalicije u glavnom gradu, ići na nove lokalne izbore.

Šapić koji je i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) je rekao da je do 3. marta poslednji rok za konstituisanje Skupštine grada, a da ako se do tada to ne desi, predsednik Skupštine Srbije ima pravo da u roku od 45 do 60 dana raspiše nove lokalne izbore.

On je istakao da je Beogradu “potrebna legalna, legitimna i stabilna vlast”.

“Pokušaćemo u ovih deset dana da vidimo, ako ništa drugo, da ta tri meseca uštedimo Beograđanima”, rekao je Šapić.

On je kazao da će se najverovanije, za dva, tri meseca, kada se završe izbori ako budu ponovljeni, političke stranke “naći u sličnoj situaciji”.

“Dolazimo do toga da će u sledećoj kampanji glavno pitanje biti kojem jatu ćete se prikloniti”, kazao je Šapić.

Prema njegovim rečima, koaliacija oko SNS-a u Beogradu, ispred koje je on bio nosilac liste kao kandidat za gradonačelnika, je odlučila da “podigne lestvicu što se tiče legitimiteta” gradske vlasti.

Ocenio je da je Branimir Nestorović, lider pokreta “Mi – glas iz naroda”, dao koaliciji oko SNS-a “jednu etiketu koja je u tom momentu bila neprimerena”, i da se ta etiketa odnosila da iz SNS-a “nešto muljaju, varaju”.

“I zbog toga smo se odlučili da tu lestvicu legitimiteta podignemo. Ukoliko za ovih desetak dana ne dođe do jedinstvenog stava liste ‘Aleksandar Jerković – Mi glas iz naroda’, idemo na nove izbore”, rekao je Šapić.

On je kazao da “nama treba prava, srpska vlast a ne neka jugoslovenska, kako pokušava da nam se poturi”, povodom toga što je lista “Srbija protiv nasilja” dobila, prema njegovim rečima, “podršku iz zemalja bivše Jugoslavije”.

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x