Šapić sa penzionerima: Od vas dobijam najrealnije predloge, ne obećavam olako

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Šapić, Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Penzioneri nisu imali puno predloga a, čini se da nisu bili ni preterani u željama za gradonačelnika Aleksandra Šapića, koji je danas, već na početku susreta u prostorijama Gradske organizacije penzionera (GOP) rekao da mu je praksa pokazala da od sugrađana u trećem dobu “dobija najmanje besmislenih želja”.

“Najrealniji su, skladu sa životnim iskustvom”, rekao je Šapić, koji je  na razgovor došao na poziv GOP, navodeći da njegov prethodni rad, kao predsednika opštine Novi Beograd, daje penzionerima osnova da mu veruju.

Penzioneri su zamolili, ako je moguće, da im gradske vlasti pomogne oko prostorija ove organizacije u nekim opštinama kako bi mogli da funkcionišu, ali i da im se dani učine prijatnijim.

Prostorije ogranizacije na Voždovcu, kako su rekli penzioneri, “nagrizao je zub vremena”, obraćali su se na mnoge adrese ali ih “niko ne ferma”, sličnu molbu su imali i predstavnici GOP iz Rakovice, gde je prostorija “veoma mala, dva sa dva metra i curi sa plafona, a tu su blizu električne instalacije”.

Šapić ih je u uputio Gradskom sekretarijatu za socijalnu politiku.

Penzioner iz Obrenovca zahvalio je Šapiću što je otvorio Prvu beogradsku penzionersku olimpijadu, u septembru, na Adi Cigaliji, uz želju da naredna bude u njegovoj opštini, pogotovo što postoje uslovi da ne zavisi od lepog vremena jer Obrenovac ima i zatvorenih prostora za takmičenje.

Iz opštine Grocka upućen je predlog Šapiću da im grad pomogne u ogranizovanju izleta autobusom, pre čemu je gradonačelnik podsetio da ih je organizovao za penzionere tokom svog prethodnog političkog angažovanja i da je najbolji vremenski period za to maj-jun.

“Ne dajem olaka obećanja, videćemo šta je moguće”, rekao je Šapić, povodom penzionerskih predloga koje je danas čuo.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x