Šapić: Roditeljima osnovaca i srednjoškolaca u septembru po 20.000 dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će roditelji svih osnovaca i srednjoškolaca u septembru dobiti po 20.000 dinara, te da će ulaz na gradske bazene i ovog leta biti besplatan.

On je na konferenciji za novinare podsetio da su osnovci i srednjoškolci prošle godine dobili besplatne užbenike, te da će ove godine, roditeljima biti isplaćeno po 20.000 dinara, za svakog đaka, u okviru programa “đačka pomoć roditeljima”.

Kazao je da najskuplji komplet uđbenika koša između 16.000 i 17.000 dinara, a najjeftiniji, za prvi razred, oko 11.500 dinara, te da će roditelji moći da odluče kako će raspolagati tim novcem. Dodao je da će prijavljivanje početi u osnovnim i sredenjim školama od 22. aprila i da će trajati do kraja avgusta, te da će, kako je naveo, novac biti isplaćen u septembru.

Kazao je i da su time obuhvaćeni i osnovci i srednjoškolci u privatnim školama, te da je to jedna od socijalnih mera usmerena ka pomoći roditeljima. Najavio je da će i ove godine, uz prijavu u opštinama, odnosno karticu, biti besplatan ulaz na gradske otvorene bazene.

Kazao je da je prošle sezone tu karticu imalo oko 120.000 osoba te da je, za ovogodišnju sezonu, i to urađeno u okviru socijalnih mera. Naveo je da je, u odnosnu na cenu ulaza na bazen, vrednost te kartice oko 39.000 dinara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x