Šapić: Neću gostovati u onim medijima koji vrše kampanje protiv mene i predsednika države

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar šapić, foto: YouTube Jutarnji Program TV Happy printscreen video
Podelite vest

 Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je tokom deset godina, koliko je bio predsednik Gradske opštine Novi Beograd, nalazio zajednički jezik o rešavanju lokalnih problema sa svim strankama, i da i sada namerava da sa opozicijom razgovara o zajedničkim temama koje se tiču Beograđana.

Šapić je za televiziju Hepi rekao da nalaženje zajedničkih tema sa opozicijom o rešavanju lokalnih komunalnih problema nema veze sa nečijom opredeljenošću da li je ili nije za uvođenje sankcija Rusiji, ili u vezi sa stavom da li je u Srebrenici počinjen genocid.

Govoreći o medijima, Šapić je naveo da je gostovao i u međima koji su potpuno “antivladini ali se trude da budu objektivni”, ali i da neće da ide “na medijsko klanje”, odnosno da neće ići u  medije “koji vrše kampanju” protiv njega i protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kazao je da će odgovoriti na svako pitanje medija kada ima svedoka, i kada “još neko snima”, da mu ne bi “sekli” izjave.

Šapić nije demantovao navode medija iz Hrvatske da je Beograd dobio “četničkog gradonačelnika”, a na pitanje novinara da prokomentariše takve naslove, odgovorio je da su oni zaboravili da ih je upravo ta vojska “oslobađala” u Prvom svetskom ratu.

Povodom planova za prve korake koje će preduzeti kao gradonačelnik Beograda, Šapić je rekao da je “prva i najvažnija stvar” sređivanje gradske autobuske stanice, i priprema za predstojeću jesen i zimu.

Istakao je da bi kao gradonačelnik “voleo da da svoj pečat” kao “autentični original”, ali i da ima sličnosti sa Brankom Pešićem, po tome što je i on za gradonačelnika Beograda izabran nakon što je prethodno bio predsednik jedne gradske opštine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x