Sajam tehnike na Beogradskom sajmu od 21. do 24. maja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Beogradski sajam printscreen
Podelite vest

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća biće održan na Beogradskom sajmu od 21. do 24. maja, gde će biti 600 izlgača, među kojima je oko 250 inostranih iz 32 zemlje, najavili su danas organizatori.

Na toj najstarijoj i najvećoj specijalizovanoj regionalnoj tehničko-tehnološkoj manifestaciji grupne nastupe ili nacionalne izložbe organizovaće BiH (Republika Srpska), Češka, Kina, Mađarska, Slovenija i Srbija.

Na sajmu pod sloganom “inspirišemo razvoj” biće predstavljeni proizvodi i tehnološka dostignuća u oblastima kao što su veštačka inteligencija i mašinsko učenje, automatizacija i robotika, IoT, 5G mreže, blokčejn tehnologije, proširena i virtuelna stvarnost, nanotehnologije, čiste energije, dronovi, telekomunikacije, informacione tehnologije, medicinski uređaji, energetika, transport, građevinarstvo.

Vlada Srbije će na sajmu organizovati izložbu inovacija i novih tehnologija “Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve – Zakorači u održivu budućnost”. Zemlja počasni gost te izložbe je Kina, sa 22 institucije i kompanije koje će predstaviti svoje nove tehnologije i inovacije.

Radno vreme sajma biće od 10 do 18 časova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x