Rusi kupuju aviokarte u jednom pravcu u strahu od mobilizacije, jedini put do Evrope je Beograd

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Rusi užurbano kupuju avionske karte za inostranstvo u jednom pravcu zbog straha od opšte mobilizacije i uvođenja ratnog stanja.

Zbog toga je avioprevoz poskupeo višestruko, navodi radio Komersant FM i ističe da se posebno traže letovi za zemlje u kojima ruskim državljanima ne treba viza ili u koje mogu da putuju samo sa ličnom kartom.

Radio navodi da je broj emigranata iz Rusije porastao duplo, što pokazuje statistika potražnje karata na internetu, kao i sociologa. Rusi plaćaju mnogo više kako bi se našli na nekim od malobrojnih letova.

Komersant FM navodi reči generalnog direktora agencije Pososhok Kilrila Faminskog koji je izjavio da se preskupe karte prodaju veoma uspešno i da nema dovoljno mesta.

“Naši građani se hitno evakuišu iz zemlje, među njima su iseljenici, šefovi međunarodnih, evropskih kompanija. Ljudi i kompanije su spremni da kupe kartu po bilo kojoj ceni samo da bi odleteli u Dubai. Ako je karta ranije koštala 40.000 rubalja, sada košta 200.000. Odleteti u Istanbul postalo je skuplje pet puta”, kazao je Faminski.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov pokušao je da umiri Ruse govoreći da se vesti o mogućem uvođenju ratnog stanja u nekim regionima lažne.

Direktor servisa za pretragu avionskih karata Bileti, Aleksandar Mišin rekao je radiju da je jedini način da se direktnim letom dođe do Evrope, Beograd i Srbija.

“Ali za narednih mesec dana sve karte su prodate”, naveo je on.

Rusi koji žele da stignu do Crne Gore, gde ne postoje direktni letovi, traže puteve preko Beograda i Tirane, ali su i te karte kupljenje za mnogo dana unapred i po mnogo većoj ceni.

Zbog invazije na Ukrajinu, Rusija je pogođena ekonomskim sankcijama, među kojima je i zabrana letova za njene avione nad EU i SAD.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x