RIK proglasio liste “Boris Tadić – Ajmo ljudi” i “Alternativa za promene – Albanska demokratska alterntiva” i Stamenkovski za predsedničkog kandidata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RIK
Podelite vest

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu za parlamentarne izbore koalicije “Boris Tadić – Ajmo ljudi”, kao i listu “Alternativa za promene – Albanska demokratska alterntiva”. Takođe, proglašena je predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski kandidatom za predsednika države.

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu za parlamentarne izbore koalicije “Boris Tadić – Ajmo ljudi” nakon što je utvrdila da je dostavljeno 10.537 pravno valjanih potpisa podrške građana. Na listi je 245 kandidata za poslanike republičke skupštine, saopšteno je na sednici RIK.

Takođe je proglašena lista “Alternativa za promene – Albanska demokratska alterntiva”, koja je dostavila 489 pravno valjana potpisa, nakon što je prethodno saopšteno da nedostaje 313 potpisa građana. Kako je utvrđeno, lista ima položaj liste nacionalne manjine.

RIK je proglasila danas predsednicu Srpske stranke Zavetnici Milicu Djurđević Stamenkovski za kandidata za predsednika države na predstojećim izborima 3. aprila ove godine.

Kako je saopšteno na sednici RIK, uz kandidaturu je priloženo 11.102 pravno valjana potpisa podrške građana.

Nju je za predsedničog kandidata predložila Srpska stranka Zavetnici.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x