Nije tačno da se radi o kovid laboratoriji niti je tačno da će bilo koja laboratorija prestati sa radom jer nisu odobrena sredstva od strane RFZO

RFZO: Netačno da će u Nišu prestati da rade kovid laboratorije zbog nestašice reagenasa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) saopštio je da nisu tačni navodi da će od ponedeljka, 6. decembra, prestati da rade kovid laboratorije Doma zdravlja u Nišu zbog nestašice reagenasa i sanitetskog materijala.

„Nije tačno da se radi o kovid laboratoriji niti je tačno da će bilo koja laboratorija prestati sa radom jer nisu odobrena sredstva od strane RFZO“, saopštio je taj fond povodom izjave direktora Doma zdravlja u Nišu Milorada Jerkana, objavljene u današnjem izdanju lista Politika.

U saopšenju je navedeno da se radi o biohemijskoj laboratoriji za koju su obezbedjena sredstva RFZO, te da stoga nije tačna informacija da RFZO ne odobrava sredstva za sanitetski materijal i reagense. Jerkan je rekao i da su petak u laboratorijama radjene analize samo za najhitnije, najteže i najkritičnije pacijente, i to korišćenjem poslednjih rezervi jer novih isporuka nema već mesecima.

„Činjenica je da su sredstva potrošena ali je isto tako tačno da su sredstva odobrena od strane RFZO, o čemu je direktor Doma zdravlja Niš usmeno obavešten, kao i da je potrebno da prođe proceduru usvajanja od Upravnog odbora RFZO“, navedeno je u saopštenju.

Takodje se napominje da je direktor Doma zdravlja Niš „u stalnoj komunikaciji sa nadležnom filijalom RFZO i informisan je da je Upravni  odbor RFZO zakazan za sledeću sedmicu“.

„Ističemo da RFZO prati potrošnju svih zdravstvenih ustanova u Republici Srbiji, posebno uslovima aktuelne epidemiološke situacije, i obezbedio je dodatna sredstava neophodna za nabavku lekova i medicinskih sredstava kako se ne bi ugrozilo pružanje zdravstvene zaštite osiguranim licima“, poručili su iz RFZO.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
()
x