Rekonstruisan put ka vidikovcu Osluša na Tari

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
DCIM100MEDIADJI_0020.JPG

Državni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Darko Mitrović obišao je rekonstruisani put, dužine 2.200 metara, što vodi ka vidikovcu Osluša na Tari, a koji je važan kako za meštane, tako i za turiste.

Mitrović je naveo da je rekonstrukciju deonice puta „Vidikovac–Barski do” finansiralo Ministarstvo privrede, a Opština Bajina Bašta platila je PDV na ukupan iznos radova.

Državni sekretar je iskazao zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova, dodavši da će to ministarstvo i u narednom periodu ulagati u infrastrukturne projekte koji olakšavaju život građanima.

U skladu sa tim, on je napomenuo da se priprema poziv za budžetsku 2023. godinu i da će lokalne samouprave moći da konkurišu sa projektima koji obezbeđuju unapređenje privrednog ambijenta i turističkih potencijala.

Mitrović je dodao da je, na inicijativu ministra privrede, predviđeno i finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za one lokalne samouprave koje trenutno nemaju spremne projekte.

Ministarstvo privrede je za finansiranje pomenutih radova izdvojilo 33.715.908 dinara, a primopredaja radova izvršena je 15. decembra.

Od 2015. do 2022. godine u opštini Bajina Bašta je završena realizacija šest infrastrukturnih projekata ukupne vrednosti 224.444.918 dinara, od čega je Ministarstvo privrede učestvovalo sa 100.416.368 dinara, dok ostatak predstavlja učešće Opštine.

Rekonstruisani put je, zajedno sa državnim sekretarom, obišla i predsednica Opštine Bajina Bašta Vesna Đurić.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x