Raspisan javni poziv za podsticaje za nabavku kvalitetnih priplodnih grla

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je danas Javni poziv za podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku kvalitetnih priplodnih grla za unapređenje primarne stočarske poljoprivredne proizvodnje koji traje do 15. septembra.

Podsticaji se odnose na nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca i koza i svinja, kao i pčelinjih matica, navedeno je sajtu ministarstva.

Životinja koja je predmet zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje treba da bude obeležena i registrovana u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo i da ima pedigre, odnosno uverenje o poreklu, u skladu sa zakonom kojim se uređuje stočarstvo.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji podnosilac može da ostvari po zahtevu za jednu kalendarsku godinu iznosi: tri miliona dinara za nabavku kvalitetnih priplodnih grla ovaca i koza, svinja i pčelinjih matica, pet miliona dinara za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda (junica tovnih rasa, junica mlečnih i kombinovanih rasa , bikova tovnih rasa uzrasta, steonih junica) i 10 miliona dinara – za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda (bikova mlečnih i kombinovanih rasa).

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x