Rajska mesta Srbije: Tamnjanica i polja lavande (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Mile Stefanović

Uvek kada se pomene raj na Zemlji, po pravilu je negde daleko i nedostupan za većinu ludi. Da raj postoji i da je vrlo dostupan i blizu, uverili smo se sami. Nalazi se na samo dvadesetak kilometara od centra Niša, na starom putu  Ploče – Crvena reka i zove se Tamnjanica.

Da je raj na zemlji u našem dvorištu, uverili smo se onog momenta kada smo se kolima spustali sa puta za Ploče i ugledali ogromne površine zasađene lavandom, smiljem, šipkom i vinovom lozom.

Sve pedantno i pod konac, kao da je biljke  postrojavala vojska, a sve je osmislila i svojim rukama uradila jedna žena!

Ovo nije priča o ljudima, ali jeste o našim navikama i strahovima, jer kad god je neko hteo da u zemlji Srbiji uradi nešto lepo, suočavao se sa milion problema i mnogi su zbog straha odustali.

Britanija je imala “Čeličnu lejdi” a Srbija ima gospođu Ljilju, koja nije odustala,  rešena da od utrine napravi raj i uspela je.

Ako ste izmislili najmanje sto razloga zašto do sada niste posetili Provansu, onda izmislite bar jedan razlog da posetite Tamnjanicu i uživate u raju koji je potpuno stvaran a mi smo, bar na kratko, bili deo te lepote i uživali potpuno besplatno.

Gospođa Ljilja nas je i pored svih obaveza, kao pravi domaćin, dočekala i ispratila a mi joj zahvalili što  je dozvolila da osetimo čari raja.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x