Radulović napada IBA profi pojas

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Profesionalni bokser, Novak Radulović iz Niša, boksovaće za još jedan profi pojas u karijeri. Posle osvojenog pojasa WBC šampiona Mediterana u Švajcarskoj, Novak će se 22. aprila ove godine, boriti u Francuskoj (Bordeaux) protiv domaćeg boksera Togba Tchoffo Fransisa, za IBA international super middleweight shampionship u 10 rundi.

Radulović je inače najtrofejniji niški borac, koji je posle vrhunske karijere u kik boksu sa mnogo osvojenih titula i 7 profesionalnih pojaseva, svo znanje i iskustvo iz blizu 200 pobeda u karijeri, u poslednje tri godine preusmerio ka profesionalnom boksu gde je i WBC šampion Mediterana.

„S obzirom da nismo zbog finansija u mogućnosti da boksujem u Srbiji, prihvatam uvek ponude na gostujućem terenu, gde je mnogo teže zabeležiti pobedu. Naravno, kao i u svakom meču, potrudiću se da meč dobijem prekidom ili toliko ubedljivo da ni sudije ne mogu da utiču na ishod. WBC pojas sam dobio prekidom u 9. rundi, a kasnije sam video da sam i na sudijskim listama bio bolji. Nadam se da ću uspeti još jednom, i da ću pojas doneti u Srbiju“, istakao je Novak Radulović.

Srđan Radulović, Novakov otac i trener se nada pozitivnom ishodu.

„Novak je prihvatio borbu, iako će se meč održati u super srednjoj kategoriji (76,204), a inače boksuje u srednjoj (72,575 kg). Pogledali smo borca nekoliko puta i smatramo da ima šanse da se pobedi. Izuzetno je jak i spreman kondiciono, ali je tehnika i raznovrsnost boksa na našoj strani. Taktiku smo uvežbavali za ovog protivnika, a na Novaku je da uspe da to primeni u ringu“.

Foto: Promo

Novak će za Bordo putovati sa menadžerom Lukom Popovićem i još jednim trenerom, jer lični trener, Srđan Radulović ovoga puta zbog ranije zakazanih ličnih obaveza neće putovati sa Novakom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x