Radnica „Leonija“ Maja S. (45) preminula nakon što joj je pozlilo na radnom mestu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B,Lj.
Podelite vest

Radnica kompanije „Leoni“ u Malošištu Maja S. (45) iz Belotinca kod Doljevca koja je preminula u ponedeljak, 23. oktobra, nakon što joj je pozlilo na radnom mestu, sahranjena je juče u svom mestu.

Povodom iznenadne smrti radnice oglasila nemačka kompanija u kome se između ostalog navodi da je Maja S. radila na radnom mestu operaterke, a preminula je iznenada 23. oktobra u toku popodneva kod svoje kuće.

„Koleginica je radila u prvoj smeni. Pošto se nije osećala dobro, oko 11,30 časova se javila doktoru u ambulanti u fabrici u Malošištu. Nakon pregleda i primljene terapije u ambulanti, oko 12 časova je na inicijativu pretpostavljenog i u pratnji člana porodice otišla kući. Tamo joj je tokom popodneva ponovo pozlilo. Preminula je u 45. godini života. Maja S. je prošle sedmice radila u drugoj smeni sa uobičajenim osmočasovnim radnim danom, sa radnom subotom. Kompanija „Leoni“ se ne može izjašnjavati o uzroku smrti niti o ostalim medicinskim aspektima ovog tragičnog događaja, jer je to u nadležnosti zdravstvenih ustanova i porodice preminule. Kompanija „Leoni“ Srbija u ime zaposlenih u sve četiri fabrike oprašta se od Maje S. sa dubokom tugom, a njenoj porodici izražava iskreno saučešće. U ovom iznenadnom tragičnom gubitku pružićemo porodici potrebnu pomoć i podršku, za šta je kompanija već preduzela odgovarajuće aktivnosti“, rečeno je u saopštenju kompanije uz napomenu da su radno vreme i smenski rad u fabrici organizovani u skladu sa Zakonom o radu.

Koleginice i kolege preminule Maje S. uvereni su da razloge njene prerane smrti treba tražiti u preopterećenosti na poslu i dodaju da srce njihove koleginice to nije izdržalo.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x