Radna grupa: Elektroenergetski sistem ide ka stabilizaciji, napravljen plan nabavke energenata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
foto: Vlada Srbije

Energetska situacija u Srbiji se stabilizuje, posle kvarova na distributivnoj mreži koje su izazvali vremenski uslovi, a kapaciteti proizvodnje energije u termoelektranama su povećani i u sistemu su svi blokovi, rečeno je na današnjoj sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima kojom je predsedavala resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Kapaciteti proizvodnje energije u Termoelektrani “Nikola Tesla” povećani su i u sistemu je svih osam blokova, u TE “Kostolac” svi blokovi funkcionišu bez prekida, a situacija u distributivnom sistemu je normalizovana, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

U radu “Beogradskih elektrana” i toplana u Srbiji za sada nema većih kvarova, a obezbedjena je i dovoljna količina energenata za nesmetano funkcionisanje daljinskog grejanja do kraja zimske sezone.

Na sednici je predstavljen i izveštaj o dosadašnjem radu operativnog tima za utvrdjivanje činjenica u vezi sa rezervama i kvalitetom uglja u EPS-u.

Razgovarano je i o potrebnim dodatnim količinama energenata i planovima za period do kraja godine i do kraja zimske sezone i planovima za snabdevanjem tržišta mazutom.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x