Rada Trajković: Neprestano trpim pretnje, ova vlast me dehumanizuje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen N1
Podelite vest

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, Rada Trajković izjavila je da neprestano trpi pretnje i pritiske otkad je progovorila da je Oliveru Ivanoviću pretila opasnost od kriminalne grupe sa severa Kosova.

Za današnji list “Nova” rekla je da je sve počelo kada je uhapšena jedna grupa Srba pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu Ivanovića, Specijalno tužilaštvo je pozivalo brojne građane prikupljajući dokaze, ali su to krili, dok je Trajkovićeva povodom toga dala izjavu za medije.

“Nakon te izjave, tadašnji šef Kancelarije za KiM Marko Đurić održao je konferenciju za novinare i žestoko me napao. Sutradan je i Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare pročitao delove mog svedočenja koje sam dala u istrazi Specijalnom tužilaštvu u Prištini.”, rekla je Trajković i objasnila da je Vučić dobio te podatke iako bi morali da budu tajni.

Ona je istakla da je predsednik Srbije nju praktično označio kao krivca za hapšenje Srba i nakon toga je počela da dobija pretnje, a njen sin je dobio otkaz na poslu.

Do sada za pretnje niko nije uhapšen, a policijsku pratnju Radi Trajković je, kako je rekla, “ukinuo (Aleksandar) Vulin čim je postao ministar”.

Trajković je istakla da je prestala da prijavljuje pretnje, jer je shvatila da ova vlast “nju dehumanizuje” dok je Milanu Radojičiću, kojeg je osumnjičila kao vođu kriminalne grupe sa severa Kosova, dozvoljeno da napreduje, da vodi Srpsku listu i da bude čest gost kod predsednika Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x