Vulin: Račak je velika laž i strašan falsifikat

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Vulin, Foto: BetaPhoto/MUP Srbije/MO
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da je “navodni masakr” nad kosovskim Albancima u selu Račak, koji je poslužio kao povod za NATO agresiju 1999. godine, “velika laž i strašan falsifikat”.

Vulin je posle obilaska lokacije u okolini Niša na kojoj se snima film o dešavanjima u tom selu januara 1999. godine, ocenio da je tvrdnja o masakru “velika uvreda za čitavo čovečanstvo”.

“NATO agresija je počela nakon strašne laži o Račku. U to vreme nismo bili ni dovoljno sposobni, ni dovoljno pametni da pokažemo celom svetu kakva je to bila strašna laž. Zadatak ove generacije je da pokaže celom svetu da su nas bombardovali i od nas napravili zločince zahvaljujući lažima i da je krv naše dece na onima koji su ovu laž izmislili”, naveo je Vulin a preneo MUP.

Dodao je da Srbi “više nikada neće dozvoliti da im drugi pišu istoriju”.

“Nikada više nećemo dozvoliti da drugi izmišljaju istinu o nama jer istina je jedna, a ona je na strani srpskog naroda”, naveo je ministar.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Radio-televizija Srbije u zajedničkoj produkciji rade serijal od šest dokumentarno-igranih filmova “Dosije Kosovo” koji se bavi hronologijom dešavanja i sudbinama civila i pripadnika policije na Kosovu i Metohiji od 1998. do 2001. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x