PSG: Građani ne moraju da biraju između ekologije i ekonomije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

PSG, Foto: printscreen zvaničnog sajta
Podelite vest

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović je povodom ekoloških problema u Zrenjaninu rekao da su oni aktuelni decenijama, te da ne postoji biranje izneđu zdavog okruženja i dobrog standarda, saopšteno je iz PSG.

“Već dugo slušamo da gradjani moraju da biraju da li žele da finansijski bolje žive, ali u blatu i smeću. Mi ne želimo da pristanemo na takvu vrstu života. Želimo da predstavimo model koji će pomiriti te dve stvari, i bolji ekonomski život i zdraviju okolinu”, rekao je Grbović na tribini “Ekologija i ekonomija” na kojoj je sinoć u Zrenjaninu predstavljen ekonomski program PSG.

Predsednik odbora PSG za ekonomiju i vlasnik kompanije “Gomex” Goran Kovačević rekao je da ne veruje da je model ekonomskog razvoja koji primenjuje ova vlast održiv, navodeći da je zasnovan isključivo na stranim investicijama.

Govoreći o problemu zdrave pijaće vode u Zrenjaninu, on je istakao da “nije protiv privatizacije i investicija, ali da voda ili, recimo, odnošenje smeća, ne mogu biti poslovi u privatnom vlasništvu”.

Predsednica Vojvodjanskog odbora te stranke Ana Oreg rekla je da PSG nema problem sa kineskom kompanijom Linglong, “ali ima problem sa tim da li će država sprovoditi kontrolu poštovanja ekoloških standarda onako kako treba i kako je propisano zakonom”.

“Naši zakoni su dobri ali je pitanje da li se poštuju. Što se tiče ekologije i zdravlja ljudi, to ne može da bude nikakva tajna. Ti uslovi moraju biti transparentni. Glavni ekološki problem je zapravo u nepoverenju prema našim institucijama”, zaključila je Oreg.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x