Prvi polufanalisti Kupa Radivoj Korać Crvena Zvezda i Mega

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ekipa Mege savladala je u drugom četvrtfinalu Kupa Radivoj Korać ekipu Zlatibora i plasirala se u polufinale. Mega će u subotu od 17 sati i niškoj hali Čair igrati protiv Crvene zvezde, koja je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici ubedljivo savladala kragujevački SPD Radnički .

Crveno-beli su otvorili meč sa 11 poena Markovića, od čega tri trojke, Holins je dodao dva za uvodnih 13:3. Velika razlika u kvalitetu bila je evidentna od prvog minuta, ali su se Kragujevčani hrabro držali iako je Zvezda brzo došla do dvocifrenog viška. Na kraju prve deonice već je bilo 28:13.

I u drugoj deonici crveno-beli su nastavili da dižu prednost, koja je u 13. minutu iznosila velikih „plus 26“ – 39:13. Nastavili su u istom ritmu Lazarević, Lazić, Kalinić, izabranici trenera Radonjića odlično su šutirali trojke, pa je prednost rasla iz minuta u minut i već je epilog mogao da se predvidi… Radnički je pružao otpor koliko je mogao, a na poluvremenu je bilo 57:24.

Ništa se nije promenilo ni u trećoj četvrtini, Zvezda je dominirala u svakom segmentu igre, držala preko 30 poena prednosti. U 35. minutu klub sa Malog Kalemegdana je otišao na 94:53 i do kraja nastavio da puni koš Kragujevčana sve do konačnih 103:59.

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde je kazao nakon meča da je njegov tim uradio ono što je želeo, a sada se priprema za polufinale.

Upitan da li je Zvezda prvi favorit Kupa, Radonjić je odgovorio:

foto: Nebojsa Parausic

Kao što sam rekao i pre nego što sam došli ovde, fokus je bio da pre svega uradimo ono što smo planirali pre turnira, a bili smo fokusirani na prvog protivnika. Uspeli smo da uradimo to što smo hteli, sada idemo da se pripremimo za sledeći meč i polufinale. To je to i ništa više od toga. Zahvalio bih se navijačima na podršci, bilo je večeras baš prijatno za nas. Siguran sam da će i u polufinalu biti dobra atmosfera.

U uvodnim minutima meča Mega – Zlatibor, Zlatibor je bio konkretniji, pa je poveo 12:5. Međutim, Mega je brzo reagovala i serijom 10:2 za tri minuta povela 15:14. Do kraja prve deonice igralo se u egalu, pa je završena 19:20.

Bolja je bila Mega u drugoj četvrtini, posle trojki Kočovića i Cerovine u 15. minutu povela 32:23, a onda trojkom Ružencova i 38:27. Na veliki odmor, Beograđani su otišli sa viškom od 12 poena – 41:29.

Na startu trećeg perioda igre Mega je pojačala ritam i povećala na velikih 47:31. Pokušavala je ekipa iz Čajetine da uhvati ritam, ali je ekipa trenera Jovanovića čuvala ubedljivu dvocifrenu prednost, koja je u 27. minutu bila 57:40.

Poslednja četvrtina nije donela ništa novo, Beograđani su potpuno kontrolisali rezultat i dešavanja na terenu, u 32. minutu stigli i do 20 poena prednosti – 67:47. Dva minuta kasnije, imala je Mega i najvećih „plus 24“ (73:49), pa je pitanje drugog polufinaliste koji će u subotu od 17.00 sati na megdan Crvenoj zvezdi mts bilo rešeno.

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x