Prvi dan nove godine uz sunčano i veoma toplo vreme

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

U Srbiji će 1. januara 2023. godine biti pretežno sunčano i veoma toplo za ovaj period godine, posle podne uz visoku oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren, južni vetar.

Najniža temperatura kretaće se od minus jedan do devet, a najviša od 13 do 18 stepeni, po kotlinama u kojima se magla bude duže zadržala oko 11 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo, posle podne uz visoku oblačnost.

Najniža temperatura biće od četiri do devet, a najviša dnevna oko 18 stepeni.

U ponedeljak ujutru po kotlinama i rečnim dolinama jugozapadne i južne Srbije biće maglovito. Tokom dana biće pretežno sunčano i dalje veoma toplo za ovaj period godine, povremeno uz visoku oblačnost, osim u mestima sa dužim zadržavanjem magle gde će biti hladnije.

Od utorka temperatura u postepenom padu.

U utorak pre podne biće pretežno sunčano, posle podne i uveče na severu naoblačenje, ali će se uglavnom zadržati suvo vreme. U sredu pretežno oblačno, tek ponegde na severu i istoku zemlje sa slabom, kratkotrajnom kišom, a u planinskim predelima sa slabim snegom. Zatim umereno oblačno i suvo, a nove padavine očekuju se tek u nedelju 8. januara.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 1. januar 2023. godine:

Na većinu hronično obolelih biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Osobama sa kardiovaskularnim tegobama se i dalјe savetuje izvestan oprez. Tokom jutarnjih časova, u predelima sa maglom, tegobe mogu imati astmatičari. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa i razdražlјivost.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x