Protest protiv nasilja u Čačku posvećen odbrani Kablara od betoniranja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Kablar Foto: Luka Stojković
Podelite vest

Učesnici 11. protesta protiv nasilja u centru Čačka, zatržili su sinoć gašenje televizija Pink i Hepi, ostavke članova REM-a, rukovodstva RTS-a, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra policije Bratislava Gašića, direktora Bezbedonosne informativne agencije Aleksandra Vulina i gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.

Tim zahtevima dodat je i novi – za smenu Vlade Srbije.

Okupljenima se obratio organizator protesta, građanski aktivista i pesnik Jevđenije Julijan Dimitrijević, koji je pozvao građane na tribinu posvećenu “odbrani” planine Kablar kod Čačka na čijem vrhu je počela izgradnja staklenog vidikovca. Tribina je zakazana za danas u podne na vrhu Kablara.

Dimitrijević, zajedno sa više građana, poslednjih nekoliko dana kampuje na planini Kablar braneći je od seče drveća i betoniranja.

Prema njegovoj oceni, “vlast igra perfidnu igru da od Kablara učini ono što je učinjeno od Zlatibora”.

“Nešto nije u redu u njihovom sistemu vrednosti. Ono što je lepo ne treba dirati. Postoji i varijanta izgradnje ‘normalnog’ vidikovca od drveta i kamena, koji bi bio od prirodnog materijala”, rekao je Dimitrijević.

Na protestu protiv nasilja u Čačku obratila se i aktivistkinja iz “Ekološkog ustanka” Ana Đorđević koja je ocenila da na Kablaru već postoji prirodan vidikovac koji je stvaran vekovima i koji je savršen i da nema potrebe praviti novi, stakleni koji prema njenoj oceni “ne može prevazići ono što već postoji”.

Protestu su prisustvovali i rukovodioci gradskih organizacija opozicionih stranaka Nove Srbije, Stranke slobode i pravde i Dveri.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x