ProGlas: Vlast pokazala da ne prihvata slobodne izbore

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Medija centar Beograd printscreen
Podelite vest

Inicijativa ProGlas je pozdravila odluku parlamentarne opozicije da pošteni i slobodni izbori u Srbiji nisu mogući pod postojećim uslovima i ocenila da “vlast ne prihvata slobodne izbore”.

Ta inicijativa je obrazložila da minimalni izborni uslovi podrazumevaju reviziju biračkog spiska, elementarni medijski pluralizam na Javnom servisu i održavanje svih preostalih lokalnih izbora u jednom danu.

“Odbijajući minimalne izborne uslove koje su predložili koalicije Srbija protiv nasilja i NADA, vlast je pokazala da ne prihvata slobodne izbore koji bi omogućili ravnopravno učešće svih političkih aktera i koji bi predstavljali istinski izraz narodne volje” – naveo je ProGlas u saopštenju.

Dodali su da ovakvim postupkom vlast produbljuje ozbiljnu višemesečnu političku krizu u Srbiji nastalu zbog “dramatičnih neregularnosti” na izborima koji su održani 17. decembra 2023. godine, kojima je svedočila i domaća i međunarodna javnost.

ProGlas je pozvao sve političke aktere, grupe građana i pojedince da se uključe u borbu za slobodne i demokratske izbore.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x