Prijave za novčanu pomoć od 10.000 dinara od 20. avgusta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Prijava za dobijanje novčane pomoći od 10.000 dinara za svako dete biće moguća od 20. avgusta do 20. septembra, preko portala Uprave za trezor, dok će isplata početi od 25. septembra, odlučeno je na sednici vlade.

Vlada Srbije na jučerašnjoj sednici usvojila je Predlog zakona o privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć, kojim se definiše pitanje isplate po 10.000 dinara za svako dete.

Pravo na novčanu isplatu imaće svako dete koje je državljanin Srbije i koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma

Podnosilac prijave će, na portalu Uprave za trezor, unositi broj lične karte, svoj matični broj, matični broj za svako dete i naziv banke u kojoj želi da joj novac bude uplaćen.

Na sednici je usvojen i zaključak kojim je vlada odlučila da, zajedno sa Republikom Srpskom, izgradi dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama, navodi se u vladinom saopštenju.

Memorijalni centri biće izgrađeni u Donjoj Gradini, kao mestu stradanja na kojem su sprovođene egzekucije, zlostavljanje zatočenika i zarobljenika logora Jasenovac, kao i u Beogradu, čime bi se obezbedilo trajno sećanje na žrtve genocida i stradanja u Drugom svetskom ratu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x