Preminuo glumac Vladan Živković

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Vladan Živković Foto: TV KCN Printscreen
Podelite vest

Glumac Vladan Živković preminuo je u 80. godini nakon duge i teške bolesti, saznaje “Blic”.

Vladan Živković je rođen 1941. godine u Beogradu, a osim neizbrisivog traga na polju filma ostvario se i kao predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, kao i u organizaciji Filmskih susreta u Nišu.

Zajedno sa Draganom Nikolićem igrao je na sceni amaterskog pozorišta “Krsmanac”, gde je njegov talenat uočio legendarni Žika Pavlović, jedan od najznačajnijih filmskih stvaralaca ondašnje Jugoslavije, te je angažovao obojicu za jedan film, iako su još uvek bili studenti.

Vladan se publici predstavio ulogom Bubrega u kultnom filmu “Kad budem mrtav i beo”, a po završetku studija dobio je stalni angažman u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, premda se nije dugo zadržao na “daskama koje život znače” zbog posvećenosti sedmoj umetnosti, gde je ostao upamćen kao jedan od najboljih epizodista.

Za sebe je voleo da kaže da je čovek “starog kova”, Beograđanin koji voli da sluša šlagere, Arsena i Gabi ali i klasičnu muziku.

U filmskoj karijeri dugoj četiri decenije Živković je ovekovečen na celuloidnoj traci u više od 70 igranih filmova! Kada se tome dodaju i brojne uloge u domaćim TV serijama i dramama, ta brojka stiže do 130 uloga! Igrao čuvara u u filmu “Montevideo, bog te video”, ali i kod svog velikog prijatelja Radoša Bajića u serijama “Šifra Despot” i “Psi laju, vetar nosi”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x