Premijerka Srbije: Rezolucije dođu i prođu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je danas na izjave opozicionih poslanika koji su u Strazburu uoči zasedanja plenarne sednice Evropskog parlamenta pozvali na hitnu međunarodnu istragu navoda o nepravilnostima na izborima koji su u decembru održani u Srbiji.

Na panelu “Srbija: demokratija na raskršću” koaliciju “Srbija protiv nasilja” predstavljali su potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović i predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Brnabić je na Iksu citirala izjave Tepić i Lazovića u kojima pozdravljaju rezoluciju i pozivaju na formiranje misije koja bi ispitala neregularnosti, a zatim i izlada preporuke za vlast i opoziciju.

“Rezolucije dođu i prođu – nije ova prva, neće biti ni poslednja, ali će večno ostati zapisano da su u Srbiji postojale političke stranke i ljudi koji su sami tražili ukidanje suvereniteta sopstvene zemlje”, napisala je premijerka Srbije na Iksu.

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su danas u Strazburu ubedljivom većinom Rezoluciju o situaciji u Srbiji posle decembarskih izbora.

Evropski parlament Rezolucijom poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, sa posebnim akcentom na beogradske izbore.

Rezolucijom Evropski parlament poziva Evropsku komisiju da odmah započne reviziju sredstava datih Vladi Srbije u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć III (IPA III) i drugih finansijskih instrumenata i da suspenduje finansiranje ako srpske vlasti nisu spremne da primene ključne preporuke u vezi sa izborima ili ako međunarodna istraga pokaže da su bile direktno umešane u izbornu prevaru.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x