Predsednik Srbije čestitao nadbiskupu Nemetu i vernicima Božić po gregorijanskom kalendaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je nadbiskupu beogradskom i metropolitu Ladislavu Nemetu i vernicima Božić po gregorijanskom kalendaru i Novu 2023.

“U svetlosti Praznika Hristovog rođenja koji trajno simboliše hrišćanske vrednosti mira, saradnje i punog međusobnog uvažavanja, želim da Vas ljubav i mudrost, na dobro svih naših građana, izdašno nadahnjuju u služenju i suočavanju sa izazovima današnjice”, naveo je Vučić, preneo je njegov kabinet.

On je, u čestitki nadbiskupu Nemetu poželeo u Novoj godini dobro zdravlje i uspeh u njegovoj uzvišenoj službi.

“U Srbiji i njenim državnim organima, upravo kao i u godinama koje su iza nas, imaćete dobronamernog i pouzdanog partnera u dijalogu i u procesima dalje izgradnje harmoničnog i pravednog društva”, naveo je Vučić.

Iz vlade Srbije je saopšteno da je premijerka Ana Brnabić čestitala nadbiskupu Nemetu i vernicima Božić po gregorijanskom kalendaru:

“Želim vam da Božić proslavite sa najbližima, da nesebično podelite ljubav, radost, toleranciju, velikodušnost”, navela je ona u čestitki.

Poželela im je i da przanične dane provedu u miru i radosti, te da im Božić “donese mnogo zdravlja, sreće, uspeha i napretka na svim životnim poljima”.

“Neka nam jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika bude i šansa da istrajemo u svim iskušenjima sa kojima se suočavamo, jer su zajedništvo i empatija vrednosti koje moramo slediti”, napisala je premijerka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x