Predsednik opštine Čajetina o jubileju i novim poduhvatima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina
Podelite vest

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović kaže da na Zlatiboru, koji već 130 godina privlači turiste, u ovo vreme stalno raste broj domaćih i stranih gostiju.

Veliki jubilej obeležavamo sa sve više sve više modernih sadržaja, hotela visoke kategorije i drugih smeštajnih objekata. A i naš višedecenijski san o najdužoj na svetu panoramskoj gondoli, Ršumovoj dečačkoj ”lakomici”, ne samo da smo dosanjali, nego je za svega dve godine rada njome prevezeno prvih pola miliona putnika!

Ali na započetom ne stajemo, na budućnost mislimo. Novi razvojni poduhvati nam predstoje. Već smo duboko u projektima izgradnje dve nove trase gondole: od međustanice na Ribničkom jezeru do vrha Čigote i od vrha Tornika pored manastira Uvac sve do Pribojske Banje. Za njih smo nedavno od državnog vrha dobili potvrdu da će biti jedan od prioritetnih projekata razvoja turizma u Srbiji narednih godina. A opština Čajetina, iskazana u nizu kapitalnih zahvata, daće i tu svoj značajan doprinos.

PRELISTAJTE novi broj za avgust 2023. – Elektronske novine TO Zlatibor 

Dugo i čvrsto držimo lidersko zvanje najposećenije planine Srbije, s tim što nam je ambicija da zauzmemo i značajno mesto na svetskoj turističkoj mapi. Zato smo već uveliko odmakli u pripremi infrastrukturnih projekata za novi centar Zlatibora, za ”Zlatni grad” pored Ribničkog jezera, sa rezidencijalnim objektima i drugim luksuznim i rekreativnim sadržajima.

Uporedo smo krenuli sa tehničkim pripremama za izgradnju modernih golf terena, a u planu je i gradnja auto-motodroma koji će tokom zimskih meseci služiti kao klizalište. Proširujemo mrežu biciklističkih i pešačkih staza, pritom pazeći da što je više moguće očuvamo biljni i životinjski svet po kome je Zlatibor odavno poznat.

Turizam, u kombinaciji sa poljoprivredom i prozvodnjom zdrave hrane, postao je komparativna prednost Srbije i zato će opština Čajetina sve svoje kapacitete i energiju ulagati upravo u ove oblasti. Da ostvarimo nove razvojne pobede, za buduće decenije i vekove uspešnog zlatiborskog turizma –najavljuje Milan Stamatović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x