Pozorište mladih iz Novog Sada danas slavi 91 godinu rada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)
Podelite vest

Pozorište mladih iz Novog Sada danas slavi 91 godinu rada kao najstariji lutkarski teatar u regionu, dodelom godišnjih nagrada i 400. izvođenjem predstave “Veseli muzičari” u režiji Emilije Mrdaković.

Prva postava učesnika te predstave koji su je igrali od 1993. do danas – Vera Hrćan Ostojić, Emil Kurcinak, Zoran Andrejin i Aleksa Ilić, nastupiće zajedno s novim članovima – Kristinom Savkov i Milošem Macurom, najavilo je Pozorište mladih.

Posle nedavnih premijera predstava “Cat Claw”, “Krznena Venera” i “Revizor”, Pozorište mladih je najavilo probe za predstavu “Koralina” u režiji Jakuba Maksimova, publici poznatog po režiji komada “Na vukovom tragu”, koji je dobio najviše nagrada u istoriji tog novosadskog teatra.

Nedugo potom počinju probe jedinstvenog tamburaškog mjuzikla “Palo inje, pao sneg”, na osnovu pesama koje piše Jovan Adamov i teksta Vanje Čobanova, u režiji Darijana Mihajlovića koji je u Pozorištu mladih režirao “Tri musketara”, kao mjuzikl.

U nastavku sezone, na proleće, od 8. do 15. maja, Pozorište mladih organizuje Druge Novosadske pozorišne igre koje su prošle godine u Novi Sad dovele najbolje evropske predstave za decu i mlade, a ove godine stižu predstave iz Nemačke, Izraela, Španije, Bugarske i svih postjugoslovenskih država.

Direktor Mihajlo Nestorović najavio je da će ove godine Pozorište mladih raditi na predstavama “Ksenija i lovac” u režiji Emilije Mrdaković koja sarađuje s kompozitorkom Aleksandrom Vrebalov, a inspiracija im je svet bajki koji će istraživati u susretu sa novim tehnologijama.

Dodao je da će se Šekspirova “Bogojavljenska noć” u režiji Ivana Alača raditi na “off” sceni Pozorišta mladih, u saradnji sa Akademskim pozorištem “Promena” i Šekspir festivalom, dok će Sonja Petrović režirati “Porodicu Adams”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x