Poznato svih 20 bendova koji će se takmičiti na ovogodišnjem Bunt rok festivalu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Emisija Bunt printscreen
Podelite vest

Bunt rok festival, koji se emituje na Radio-televiziji Srbije, saopštio je da je izabrano 20 bendova koji će se u drugoj polovini maja takmičiti u osmom izdanju tog festivala.

Žiri festivala izabrao je 17 bendova:

“Maršali”, “Mali demon”, “Noah”, Mihajlo Tatić, “No intent”, “Les Filles”, “Red Danger”, “Uroš i nejaki”, “L’ment”, “Internaut”, “Deformitet”, “Non Grata”, “Afotička zona”, “Šut”, “Bristol”, “Petra” i “Đirika bend”.

Njima će se u borbi za pobedu pridružiti i pobednici Beogradskog autorskog rok festivala – “Pera Brada Potomak”, Stori festa – “Riversajd bend” i Velikogradištanske gitarijade – “Asend”. Na ovogodišnje izdanje festivala pristiglo je 120 prijava, a izabranih 20 bendova takmičiće se u dve polufinalne večeri, odakle će 10 bendova biti izabrano za finale Bunt rok festivala.

Stručni žiri će ove godine raditi u istom sastavu kao i prošle godine:

  • Maja Cvetković (“E play”),
  • Ivan Fece Firči,
  • Milena Milutinović (“Repetitor”),
  • Miloš Ignjatović (“Dorćol plac”) i
  • Milovan Bošković (“Zemlja gruva”).

Najbolji učesnici Bunt rok festivala će osvojiti čuvene statuete munje (zlatnu, srebrnu i bronzanu), kao i novčane nagrada RTS-a ali i druge nagrade prijatelja festivala, a pobednici će imati i priliku da nastupe na najprestižnijim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x