Poznati izvođači i influenseri zajedno protiv digitalnog nasilja: Sve više mladih u Srbiji trpi nasilje, zaustavimo ga!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija
Podelite vest

Digitalno nasilje je sve više prisutno među mladima u Srbiji i može dovesti do depresije i samoubistava, zato je važno da poznati izvođači i influenseri iskoriste svoj uticaj i pošalju poruku mladima da “ne treba da trpe nasilje i da ispričaju svoju priču”, istakli su Nucci, Sergej Pajić i Crni Cerak povodom pokretanja kampanje “Slavimo život – Muzikom protiv digitalnog nasilja”.

Poznati mladi izvođači, čije pesme broje milionite preglede na muzičkim platformama i koji imaju više miliona pratilaca na Instagramu pozvali su sve izvođače, influensere i njihove fanove da učestvuju u javnoj kampanji protiv digitalnog nasilja na svojim digitalnim platformama.

 “Ispričajte svoju priču, podelite lično iskustvo i objavite kratak video u trajanju od 30 do 60 sekundi na vašim društvenim mrežama. Na kraju videa recite ‘Slavimo život’ ”, objasnili su mladi izvođači.

Nucci je istakao da je ključno rešenje da se radi na medijskoj pismenosti kod dece još u pubertetskom periodu jer je tada digitalno nasilje najrasprostranjenije, dok je Sergej Pajić kazao da je ova kampanja neophodna da bi se mladima predstavilo nešto zdravo i skrenula pažnju da nasilje nikada nije odgovor.

Kampanji protiv digitalnog nasilja priključile su se i pevačica Goca Tržan koja je rekla da je „važno sprečiti bilo koju vrstu nasilja i da treba da volimo sebe“, dok je košarkašica Milica Dabović istakla da je i „sama bila žrtva nasilja, da ne podržava digitalno nasilje kao i da svi zajedno treba da slavimo život“.

Poznati izvođači pozvali su sve da dođu na koncert koji će održati zajedno u Beogradu 11. februara na Sajmu, u Hali 3 od 17 časova, kada će biti organizovan i “Influenser Award” na kojem će se podeliti nagrade influenserima koji su se pridružili akciji i podigli svest o digitalnom nasilju.  

Više informacija o kampanji protiv digitalnog nasilja možete pročitati na sajtu produkcijske kuće Music star koja je u saradnji sa poznatim mladim izvođačima pokrenula akciju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x