Povodom skupa ‘Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska’ besplatno u ustanove kulture u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo kulture i informisanja
Podelite vest

Ministarstvo kulture Srbije”povodom sabora ‘Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska’ ” do nedelje, 9. juna ne naplaćuje se ulazak u ustanove kulture u Beogradu.

“Svi zainteresovani će imati priliku da saznaju kako su živeli Karađorđevići i Obrenovići, upoznaju se sa životom i radom Nikole Tesle, uživaju u delima Paje Jovanovića ili Save Šumanovića, vide slavnu ‘Veneru od krpa’ ili posete Festival nitratnog filma” u Jugoslovenskoj kinoteci – piše u saopštenju.

Navedeni su Narodni muzej, Legat Paje Jovanovića u Muzeju grada Beograda, Muzej Nikole Tesle, Etnografski muzej, Istorijski muzej.

Besplatno se može i u Muzej primenjene umetnosti, Muzej savremene umetnosti, Muzej naivne i marginalne umetnosti, Muzej pozorišne umetnosti, Muzej nauke i tehnike, Prirodnjački muzej, Muzej afričke umetnosti, Muzej Jugoslavije.

Uz izložbu u Zavodu za zaštitu spomenika kulture, posetu Pedagoškom muzeju, radiće i Biblioteka Grada Beograda, Biblioteka “Dimitrije Tucović”, Biblioteka “Milutin Boji攓 i obrenovačka Biblioteka “Vlada Aksentijević” – najavilo je Ministarstvo.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x