Potpredsednica DS: Vlast suspednovala Anketni odbor jer beži od odgovornosti, ovo je borba za slobodu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: prinstscreen TV Nova, Utisak nedelje
Podelite vest

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je da rad Anketnog odbora formiranog radi utvrđivanja činjenica o masovnim ubistvima “nezakonito suspendovan, jer vlast beži od odgovornosti i ne želi da istina izađe na videlo – a to je da je sistem zakazao”.

“Kakva je sudbina Anketnog odbora videćemo u danima koji su pred nama, jer u državi gde vlada potpuno bezakonje i nasilje nad institucijama, teško je bilo šta prognozirati”, rekla je Rakićeva, u intervju za list Nova, navodeći da je predsednik države Aleksandar Vučić prvi koji bi trebalo da bude saslušan pred ovim Odborom.

Ona je navela da DS za sada ne razmišlja “ni o kakvim izborima po izbornim pravilima koje diktira mafija na vlasti, a preko svog političkog krila, u narodu poznato kao Srpska napredna stranka”.

“Ovo čemu sada svedočimo nije borba za vlast i podelu fotelja i funkcija, ovo je borba za slobodu, za opstanak našeg društva i očuvanje javnog i građanskog morala”, rekla je Dragana Rakić, napominjući da je zato sada “fokus DS na ispunjenju zahteva protesta ‘Srbija protiv nasilja'”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x