Radovi bi trebalo da počnu u aprilu naredne godine.

Potpisan ugovor za pristupnu saobraćajnicu Gornji Milanovac-petlja Takovo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
foto: Tanjug/ Rade Prelić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović i v. d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak potpisali su danas sa predstavnicima kineske kompanije „Power construction corporation of China“ komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji pristupne  saobraćajnice Gornji Milanovac–petlja Takovo.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo.

Tom prilikom potpisan je i Okvirni sporazum o realizaciji projekata izgradnje obilaznica oko Požege, Užica i Loznice i tunela ispod prevoja Kadinjača.

Pristupna saobraćajnica Gornji Milanovac–petlja Takovo dugačka je 9,4 kilometara, od čega će na deonici od “Tenka” do Klatičeva biti izgrađeno 4,7 kilometara novog puta, a od Klatičeva do Takova, u dužini od 4,7 kilometra, biće rekonstruisan postojeći put.

Radovi bi trebalo da počnu u aprilu naredne godine.

Obilaznica oko Požege biće duga 3,8 kilometara i spajaće državni put prvog reda Čačak–Požega–Užice i državni put prvog reda Kosjerić–Požega–Arilje sa petljom Požega na auto-putu ka Crnoj Gori koji je u izgradnji.

Obilaznica oko Užica u dužini oko 30 kilometara biće deo auto-puta ka Crnoj Gori.

Obilaznica oko Loznice dužine 13,6 kilometara i širine 30 metara deo je projekta izgradnje brze saobraćajnice Valjevo–Loznica.

Na obilaznici će biti 16 ukrštanja sa lokalnim putevima – sedam površinskih i devet denivelisanih ukrštanja.

Tunel ispod prevoja Kadinjača, dužine 1.260 metara, trebalo bi da skrati put od Užica do Bajine Bašte za šest kilometara i da olakša saobraćaj tako što će se izbeći više rizičnih oštrih krivina ispod Kadinjače, koje su tokom snežnih padavina teško prohodne, pa je postojeći put Dub–Dubci zimi neretko i zatvoren. Rekonstruisani put će biti dug 6,28 kilometara.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x