Pošta Srbije i Kancelarija za IT i eUpravu sarađuju u razvoju usluga elektronske uprave

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Pošta Srbije i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu potpisale su sporazum o saradnji ove dve institucije kojim se udružuju kadrovski i tehnički kapaciteti.

Sporazumom se definiše da Kancelarija za IT i eUpravu obavlja stručne poslove podrške u primeni informaciono-komunikacionih tehnologija u Pošti Srbije.

Poslovi obuhvataju omogućavanje pružanja kvalifikovanih usluga od poverenja, kao i upotrebu resursa informaciono-komunikacionih tehnologija kojima upravlja Kancelarija.

“Sporazum će dati jedan novi zamah sa resursima koje imao u IT sektoru. Infrastruktura koju imamo svakako će biti od pomoći našoj državi i našim građanima”, rekao je v.d. dikrektora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Najavio je nove projekte koji će prema njegovim rečima biti urađeni za dobrobit građana i olakšati im život u elektronskoj komunikaciji.

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Đorđević je podsetio da su neki od njih Data centar i elektronski arhiv.

“Ovim sporazumom udružujemo sve naše kadrovske i tehničke kapacitete u daljem razvoju usluga elektronske uprave, u obezbeđivanju održivosti u pogledu pružanja univerzalne poštanske usluge i obezbeđivanju ostalih poštanskih usluga u Srbiji, naročito sa osvrtom na komercijalne korisnike”, rekao je direktor Kancelariije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

On je istakao da će ovim sporazumom korisnici Pošte Srbije moći elektronskim putem da obave sve što im je potrebno kao i da elektronskim putem primaju dokumenta od javne uprave, telefonskih operatera, banaka i svih drugih komercijalnih korisnika.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x