Porodica Dimitrijević ima NAJTUŽNIJU priču u Srbiji: Pavle (2) i Marko ometeni u razvoju, naložena HITNA OPERACIJA!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; Organizacija 28. jun
Podelite vest

U selu Zdravinje nadomak Kruševca živi porodica Dimitrijević, u zasigurno najgorim nedaćama koje smo dosad imali prilike da vidimo. Majka Ivana i otac Jovan imaju četvoro dece od kojih je dvoje ometeno u razvoju i sa teškim zdravstvenim problemima.

Najmlađi sin, Pavle (2 godine) ima težak oblik Aperovog sindroma i potrebna mu je hitna operacija rekonstrukcije vilice, kao i proteze za prste koji mu nedostaju. Pored svega, Pavle takođe boluje od konjuktivitisa, koji mu izuzetno otežava vid. Ogromna je maza i izrazito druželjubiv, ali zbog navedenih poteškoća još uvek ne može da izgovori svoje prve reči.

Stariji sin Marko takođe ima genetske anomalije na rukama i teško govori, ali uprkos tome on se trudi i završava srednju školu za decu sa posebnim potrebama. I sama majka je jako bolesna, genetske anomalije na rukama joj otežavaju obavljanje poslova, ali daje sve od sebe za svoju porodicu. Njoj, kao i njenoj deci, konjuktivitis je doveo do toga da jedva može da vidi.

Ćerke Milica (5) i Marija (13) idu u školu i pomažu mami da održava domaćinstvo i vodi brigu o malom Pavlu, ali i najstarijem bratu Marku (18) koji ima teške smetnje u razvoju. One stižu i da kuvaju i da čuvaju braću, čiste kuću i budu odlične u školi.

Iako otac Jovan radi, primanja su mala i jedva sakupe za hranu i struju. Vodu nemaju, kao ni kupatilo, a snalaze se tako što je uzimaju sa obližnjeg bunara. Kuća je hladna, oronula i pri urušavanju. Uprkos svemu, deca su umiljata, vesela i toliko zahvalna i na prvom paketu pomoći, koji smo im odneli pri poseti.

Naš plan je da ovoj porodici obezbedimo potpuno nov i topao dom i pomognemo u lečenju malog Pavla, Marka i mame Ivane. Molim vas, pomozite nam da olakšamo život ovoj namučenoj porodici i obezbedimo im dostojanstven život. Možete donirati na sledeće načine:

Online Donations:

Credit Card: https://28jun.org/donate

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Facebook Fundraiser: https://www.facebook.com/donate/765194471470532/

SMS: Pošalji 1 na 1733

Tekući račun:

Ime: 28. Jun

Dinarski račun:

265 – 1110310003427 – 97

Šifra plaćanja: 287 ili 288

Devizni račun:

RS 352 – 651000000232575 – 47 Raiffeisen banka Srbije

SWIFT Code:

RZBSRSBG RAIFFEISEN BANKA

Bank Transfer Austria (EU):

Name: Humanitäre Organisation 28.Jun

IBAN: AT372011184561424300

SWIFT(BIC): GIBAATWWXXX

Foto: Organizacija 28. jun

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x