Popović (SSP): Vučić posetio obnovljenu školu, jer nije izgrađena ni jedna nova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mila Popović, foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić/MO
Podelite vest

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović upitala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto danas povodom početka školske godine nije posetio neku školu koja je izgrađena, već školu “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici čija je rekonstrukcija trajala 760 dana.

“Zašto nisu otišli u neku školu koju su izgradili? Pa nisu, zato što nisu izgradili nijednu koju bi mogli da otvore. U periodu od 2008. do 2013.godine u Beogradu su građene dve škole godišnje, a sada su izgrađene dve za deceniju SNS vlasti”, rekla je Popović.

Ona je ocenila da je Srbija jedinstvena zemlja u svetu po tome što predsednik države i gradonačelnik Beograda otvaraju zajedno, ne novu, nego rekonstruisanu školu.

“Umesto osmeha i uspeha oni bi morali da pognu glavu i upute izvinjenje roditeljima i deci Batajnice. Za 760 dana koliko je trajala rekonstrukcija OŠ ‘Svetislav Golubović Mitraljeta’ moglo je da se podigne sedam potpuno novih škola, da na vlasti nije SNS. Najblaže rečeno ova današnja parada kod škole u Batajnici je neprijatna i licemerna posle više od dve godine maltretiranja učenika i roditelja i svih zaposlenih u ovoj školi” navela je Popović u saopštenju.

Predsednica gradskog odbora SSP istakla je da na sledećim izborima, Beograđani biraju između novih vrtića i škola i maltretiranja dece i roditelja zbog nesposobnosti i nestručnosti SNS vlasti.

Predsednik Vučić posetio je jutros batajničku školu u društvu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović.<

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x