Ponoš: Vučić je podigao više puta borbenu gotovost vojske nego Tito za čitav život

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zdravko Ponoš, Foto: (BETAPHOTO/EMIL VAS)
Podelite vest

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdavko Ponoš naveo je da “vojska nije gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS), nije ni građevinska firma člana Glavnog odbora SNS, nije ni pajtosova firma za sahranjivanje Elektroprivrede Srbije (EPS), a nije ni privatni vinski podrum”.

“To što su uzeli da opravljaju državu bez pameti, ne znači da baš svaki alat treba da polome. Vojska je alat koji se nasleđuje od generacije na generaciju, mora da se koristi samo za ono za šta je namenjen, a onaj ko je ovlašćen da ga upotrebi nije automatski kompetentan da naredi i kako”, napisao je u autorskom tekst za NIN, Ponoš, koji je lider pokreta “Srbija centar”.

Kako je naveo, “takozani vrhovni je, osim što naređuje šta mu padne na pamet, počeo da vojsci određuje i kako da uradi to što joj je naredio, kao što je Grčiću objasnio kako da pravi struju”.

“Podigao je borbenu gotovost vojske za ovih par godina više puta nego Tito za života. Načelnik Generalštaba poslušno trepće kao posilni i na mig takozvanog vrhovnog podiže migove na dron, a celu vojsku zbog pokreta par četa Kurtijeve policije”, napisao je Ponoš.

“Za to vreme”, naglasio je, “nikoga i dalje nije sramota za pokušaj prikrivanja uzorka pogibije podoficira Stojkovića prilikom vežbe za potrebe trgovaca naoružanjem na Pešteru”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x