Ponoš: Svaka priča o izborima u ovom trenutku ide na ruku režimu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zdravko Ponoš, Foto: (BETAPHOTO/EMIL VAS)
Podelite vest

Predsednik pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je danas da svaka priča o izborima u ovom trenutku ide “na ruku režimu” i dodao da pre kraja godine ne očekuje vanredne parlamentarne izbore, već možda samo beogradske.

“Vučiću trebaju bilo kakvi izbori kako bi rasterao narod sa ulice i uveo opoziciju u red za političku klanicu. Neće biti vanrednih parlametarnih izbora do kraja godine. Vučić bi pokušao da ih iskoristi i da eskivira preuzete međunarodne obaveze, a to će teško da mu prođe”, rekao je Ponoš za list Danas.

Prema njegovim rečima, moguće je da režim posegne za prevremenim beogradskim izborima jer to ne bi mnogo smetalo strancima, a to je “žrtva” koju bi Vučić “možda bio i spreman da podnese kako bi ugasio proteste”.

Ponoš je ocenio da bi brzi parlamentarni izbori bili korisni za Srbija centar, koji je prikupio 10.000 potpisa i uskoro će postati stranka, jer bi ih izbori uveli u Skupštinu Srbije i pružili mnogo veću vidljivost.

“Naš negativan stav o izborima motivisan je odgovornošću za širi društveni interes koji je u ovom prelomnom momentu važniji od stranačkog”, rekao je.

Upitan da li njegovi zajednički nastupi sa predsednikom Demokratske stranke Zoranom Lutovcem, kopredsednikom stranke Zajedno Nebojšom Zelenovićem i predstavnicima Ne davimo Beograd znače novu koaliciju, Ponoš je kazao da je rano govoriti o tome.

“Nema smisla pričati ni o izborima dok se ne obezbede uslovi za regularne izbore, a pre toga režim mora da ispuni sve zahteve protesta. U pomenutom formatu zajednički nastupamo na tribinama. Sa Lutovcem i Zelenovićem imam i redovne konsultacije o aktuelnim političkim dešavanjima. Do sada se nije desilo ništa što bi bila prepreka da se saradnja diže i na viši nivo”, kazao je Ponoš.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x